Fett hodebunn

Er håret ditt fettete etter en dag eller to etter dusj? 
Vi vet alle at en fet hodebunn kan være lite attraktiv og pinlig. Men når man ikke gjøre noe med det, er en fet hodebunn ikke bare skjemmende, den kan forårsake eller forverre flass, noe som resulterer i kløe og ubehag. En usunn hodebunn svekke håret og føre til hår tap.
 
Alles hodebunn kan bli litt fet noen ganger. Men litt olje er OK! Olje (talg) hjelper med å beskytte og støtte sunt hår.
 
Men en unormalt fet hodebunn kan føles som et problem hvis det gjør at håret ditt føles fettete eller skittent hele tiden. Og en fet hodebunn kan også noen ganger skje sammen med andre symptomer som kan være tegn på en hudsykdom

Kontakt oss i dag!

Hva er årsaken til en fet hodebunn?

Olje produksjon  holder hodebunnen og håret sunt. Olje hjelper til med å forhindre skader som delte ender og kondisjonerer håret, og gir det glans. Når de oljeproduserende kjertlene (talgkjertlene) er overaktive og skiller ut for mye olje, kan håret imidlertid bli tungt, tøyset og tøft å håndtere. Selv om du vasker håret regelmessig, kan en fet hodebunn få håret til å virke skittent. 
 
Enkelte faktorer kan bidra til en fet hodebunn, for eksempel arvelighet og feil hårpleie og hår produkter. Hos kvinner kan hormonell svingning spille en betydelig rolle. Faktisk merker mange kvinner at håret blir fet under menstruasjonen.

Behandlinger for en fet hodebunn

Dersom du er plaget med fett hodebunn må du undersøkes for eventuelt sykdom.  Om du  ikke har noe sykdom kan vi hjelper deg med å redusere og behandle  din fet hodebunn.   Det er både tilpasse klinisk behandling og spesielt hjemmeprodukter kan gi optimal resultat.  Apame klinikk bruker egen produkt til behandling av og vedlikehold.