Hvorfor blir håret grått

Som rynker er grått hår et synlig aldringstegn – og la oss være klare, det er ingenting galt med det. Det er en del av livet – og en vakker del av det. Men hvis du noen gang har lurt på hva som faktisk får hår til å endre farge over tid, er du ikke alene … 
 
Hår blir grått er en naturlig del av aldring. Hårsekken vår inneholder et visst antall pigmentceller (melanin). De gir  farge svarte, brune eller blonde… Når vi blir eldre, visner pigmentcellene i hårsekken langsomt. Dette fører til færre pigmentceller i hårsekken fordi hårstrengene ikke lenger inneholder så mye som melanin som før. Håret har på seg en mer gjennomsiktig farge som grått, sølv eller hvitt når det vokser. Etter hvert vil håret se helt grått ut.
 
Mennesker kan bli grå i alle aldre. Noen mennesker blir grå i en veldig ung alder, selv i tenårene, noe som kalles for tidlig grå hår og er av stor bekymring, mens andre kan bli gråhårede i 30- og 40-årene. I noen tilfeller kan det ta mer enn 12 år før alle menneskers hår blir grått. Hvor tidlig man blir påvirket av grått hår bestemmes av genene dine. Dette er en av grunnene til at de fleste av oss begynner å ha grått hår på samme alder som foreldrene eller besteforeldrene våre først gjorde.

Kontakt oss i dag!

Andre faktorer som kan forårsake gråning av hår er som følger:

Røyking: Røyking kan føre til at håret ditt blir for tidlig grått. Det er mer sannsynlig at røykere utvikler grått hår enn de som ikke røyker kollegene.
 
Tannblekingsprodukter: Det “blekende” smilet til tannbleking tannkremen er også sagt å utslette hårfargen din. En studie har vist at til og med en liten dose hydrogenperoksyd, som finnes i tannblekere, kan starte melanocyttdød som resulterer i grått hår.
 
Forurensning: Forurensninger, kjemiske, ultrafiolette (UV) lette og frie radikaler er ansvarlige for aldring og vevsskader som påvirker melaninproduksjonen, mens de påvirker hårets naturlige pigmentering og utløser grått hår.
 
Hårpleieprodukter: Sterke kjemiske hårblekemidler, fargestoffer, balsam og sjampoo kan bidra til gråning av hår.
 
Skjoldbruskkjertel: Skjoldbrusk lidelser kan føre til grått hår eller diffust grått hår i ung alder.
 
Vitiligo: Dette er en tilstand der hår mister pigmentering i lapper på grunn av en nedgang i melaninproduksjonen. Som et resultat har hårsekkene som vokser etter tap av melanin ingen farge. Derfor er det grå utseendet bare i de lappene som er berørt av vitiligo.
 
Stress: Følelsesmessig stress ber om et ‘dårlig’ kjemisk rush i kroppen vår, noe som fører til melanin-undergang som resulterer i grått hår.
 
Ernæringsmangel: Mangel på vitamin B12 og folsyre kan utløse grått hår, foruten anemi.

Behandling for grått hår

Homopati behandling: 
Årsaken til gråning av hår må identifiseres og behandles. Gråning i henhold til alder er fremdeles akseptabel, men for tidlig gråning av hår er et sosialt og psykologisk stigma spesielt hos jentebarn. For tidlig gråning er der håret gråter før fylte 30 år. Homeopati er en veldig sikker måte å stoppe fremgangen til grått hår på. Homeopati kan behandle faktorene som fører til for tidlig gråning av hår veldig effektivt. Homopatiske medisiner har ingen bivirkninger og er 100% naturlige medisiner. Kostholdsendringer kan bidra til å stoppe fremgangen. Forbruk av god mengde frukt og grønnsaker er med på å bekjempe mangler og stoppe gråning av håret.
 
 
Hårfarge:
Det er en vanlig behandling for å bekjempe grått hår ved bruk av hårfargestoff. Menn og kvinner reiser månedlig til salonger for å få riktig hårfarging for å dekke opp disse grå hårstrengene på hodet. Når du bestemmer deg for å farge håret ditt, må du se etter produkter som er designet for å spesifikt dekke grått hår. Permanent fargestoff vil bedre dekke røttene til håret ditt og vil farge dem i lengre tid.
 
Laserterapi:
Hvis du føler at det grått håret ditt begynner å bli tynt, kan du bruke laserterapi for å styrke og tykne folliklene. Denne terapien bruker laserlysbehandling med lavt nivå for å trenge gjennom hodebunnen og regenerere hårsekkcellene for å produsere tykkere, sunnere hår. 
 
Ikke plukk:
En viktig ting å huske når du opplever grått hår er ikke å plukke dem ut fra hodebunnen. Å plukke hår kan skade hårsekken til det punktet at det ikke lenger vil vokse opp igjen hår og kan også føre til tynning over tid.
 
Stil:
Prøv å style håret ditt annerledes. Mann eller kvinne, prøv å skille håret på en annen måte eller på motsatt side for å skjule grå røtter. Spesifikt, for kvinner, er slicked tilbake boller den mest effektive måten å skjule de irriterende grått hår. Apame klinikken anbefaler 2 produkter tilå få grått hår til litt tone& tone farge. Det hjelper også med litt hårvekst. Sanse Hvit er plantebasert serum som virker over lengre periode. Resultatet kommer gradvis i løpe av ca 6-8 åneder.  Andre produktet  er et amerikansk merke youthair  som er labratorietlagd. Resultatet kommer etter 1-2 måneder. Den gamle produksjon innholder bly og det er kreft fremkallende men den nye verson har de tatt vekk blyet og ble mer skånnsomt for kroppen.