Peeling

 Hva er Kjemiske peeling
En kjemisk peeling er en prosedyre der en kjemisk løsning blir påført huden for å fjerne topplagene. Huden som vokser tilbake etter en kjemisk peeling er jevnere og yngre.
Kjemisk peeling brukes til å behandle rynker, misfarging av hud og arr – vanligvis i ansiktet. En kjemisk peeling kan gjøres alene eller i kombinasjon med andre kosmetiske prosedyrer.
En kjemisk peeling kan brukes til å behandle forskjellige hudproblemer. Avhengig av problemene du tar opp med prosedyren, velger du en kjemisk peeling i en av tre dybder. Kjemiske peelinger kan gjøres i ansiktet, nakken eller hendene.
 
De kan brukes til:
•Reduser fine linjer under øynene og rundt munnen
•Behandle rynker forårsaket av solskader og aldring
•Forbedre utseendet på milde arr
•Behandle visse typer kviser
•Reduser aldersflekker, fregner og mørke flekker (melasma) på grunn av graviditet eller tar p-pillerForbedre hudens utseende og følelse
•Områder med solskader kan bli bedre etter kjemisk peel

Kontakt oss i dag!

Hvem er en god kandidat til en kjemisk peeling?

Generelt er lys hud  og lyshårede person er  bedre kandidater for kjemiske peelinger. Hvis du har mørkere hud, kan du også ha gode resultater, avhengig av hvilken type problem som blir behandlet.
Hud sagging  og  mer alvorlige rynker reagerer ikke godt på kjemiske peeling. De kan trenge andre typer kosmetiske kirurgiske behandling som Hifu,  microneedling , meoterapi, diamantslip….
•Hvilken type kjemisk peeling kan jeg få?
•Kjemiske peeling er gradert fra lett til dyp peeling. Den  inneholder virkestoffer som for eksempel fruktsyrer som glycolsyre, melkesyre, salicylsyre og trickloreddiksyre frigjører overflødige, døde hudceller fra det ytterste laget i huden
•Det er tre forskjellige typer kjemiske skrell som du kan få. Disse inkluderer:
Overfladiske peeling, som bruker milde syrer som alfa-hydroksysyre for å eksfoliere forsiktig. Den trenger bare inn i det ytterste laget av huden.
Middels peeling, som bruker trikloreddiksyre eller glykolsyre for å nå det midtre og ytre lag av ferdigheter. Dette gjør det mer effektivt for fjerning av skadede hudceller.
Dype peeling, som helt trenger gjennom det midtre laget av huden for å fjerne skadede hudceller; disse skrellene bruker ofte fenol eller trikoloreddiksyre.
Apame klinikk utfører ikke dyp kjemisk peeling.  

Hvordan forbereder du deg på en kjemisk peeling?

Før prosedyren din, tar du først en konsultasjon med hudpleiespesialisten. Under dette besøket vil de hjelpe deg med å finne ut hva det beste behandlingsalternativet er for deg. De vil gi deg beskjed om detaljene om den spesifikke kjemisk peeling du får, og de vil spørre om alt som kan forstyrre peeling.

Før en kjemisk peeling, må du:

•ikke bruk noen form for retinol eller retin-A aktuell medisinering i minst 48 timer
•informere hudpleier spesialisten om medisiner du tar
•har ikke vært på akutt behandling på minst seks måneder
•slutte å voks, epilere eller bruke hårfjerningsprodukter uken før kje,isk peeling. Du bør også unngå hårbleking.
•Slutt å bruke ansiktsskrubb og eksfoliant uken før kjemisk peeling.

Hva er risikoen og mulige bivirkningene av en kjemisk peeling?

Vanlige bivirkninger er midlertidige, og inkluderer rødhet, tørrhet, sviende eller svie og lett hevelse. Med dypepeeling kan du miste evnen til å brunfarge( solarium) permanent. 
Koderat eller dyp Kjemiske peelinger kan ha mer alvorlige risikoer og farlige bivirkninger som kan være permanente. Disse inkluderer:
Personer med herpes simplex kan oppleve fakler etter en behandling. Svært sjelden kan kjemiske peeling forårsake sopp- eller bakterieinfeksjoner.
Fenolen som brukes i dype skreller kan faktisk skade hjertemuskelen, nyrene og leveren, og forårsake uregelmessige hjerteslag.