Strekkmerker

Hva er strekkmerker?

Strekkmerker er lange, smale striper, striper eller linjer som utvikler seg på huden. De oppstår når huden plutselig blir strukket og er ekstremt vanlige.
 
Hvem som helst kan utvikle strekkmerker, selv om de har en tendens til å påvirke flere kvinner enn menn.De kan forekomme på en rekke kroppsdeler, inkludert mage, lår, hofter, bryster, overarmene og korsryggen.
Denne typen arrdannelse skjer når huden ikke kan gjenoppta normal form etter en periode med intens vekst, ofte på grunn av graviditet, vektøkning, vekttap eller pubertet. Over 50 prosent av kvinnene opplever strekkmerker under graviditet. Strekkmerker er ikke farlige, og de forsvinner ofte etter hvert.
 
Strekkmerker vises vanligvis som bånd med parallelle linjer på huden din. Disse linjene har en annen farge og tekstur enn vanlig hud, og de spenner fra lilla til lyserosa til lysegrå. 

Kontakt oss i dag!

Årsaker og risikofaktorer

Vanlige årsaker til hudstrekk inkluderer:
 
Graviditet: Mellom 50 og 90 prosent av kvinnene som er gravide opplever strekkmerker under eller etter fødselen.
Pubertet: Rask vekst er typisk for unge som går gjennom puberteten. Dette kan føre til strekkmerker.
 
Rask vektøkning: Å legge på seg mye vekt på kort tid kan føre til strekkmerker. Huden består av tre nøkkellag. Strekkmerker dannes i dermis eller midtlag når bindevevet strekkes utenfor grensene for dens elastisitet. Dette skyldes normalt hurtig ekspansjon eller sammentrekning av huden.
 
Medisinske forhold: Enkelte forhold kan forårsake strekkmerker, for eksempel Marfan-syndrom og Cushings syndrom. Marfan syndrom kan føre til redusert elastisitet i hudvevet, og Cushings syndrom kan føre til at kroppen produserer for mye av et hormon som fører til rask vektøkning og skjørhet i huden.
 
Bruk av kortikosteroid: Langvarig bruk av kortikosteroidkremer og kremer kan redusere nivået av kollagen i huden. Kollagen styrker og støtter huden, og en redusert mengde kan øke risikoen for strekkmerker. Det er mer sannsynlig at de utvikler seg og blir mer alvorlige der det er høye nivåer av sirkulerende kortison, eller når kortison påføres huden. Kortisol, stresshormonet produsert av binyrene, omdannes til kortison. Dette svekker elastiske fibre i huden.
 
Når kroppen vokser, strekker forbindelsesfibrene i dermis sakte for å gi plass til langsom vekst. Rask vekst fører imidlertid til plutselig strekk. Dette får dermis til å rive, slik at dypere lag av huden kan vise seg gjennom. Strekkmerker falmer til slutt til et sølvfarget, hvitt eller blankt utseende, på grunn av at det bleke fettet under huden blir synlig i stedet for de vanlige blodkarene.

Behandling og forebygging

Behandling for strekkmerker kan være kostbar og er ikke alltid effektiv. 
 
For å imøtekomme kundens spesifikke behov og ønsker kombinerer vi ofte ulike metoder og behandlinger for å oppnå optimale resultater. Vi har ikke en “one-size fits all” -løsning som andre leverandører.  Husk at kundetilfredshet er vår viktigste linje, fordi det handler om at du ser og føler deg bedre – og vi er ekstremt stolte av å være en del av den positive endringen! 
 
Kremer, geler og hjemmeprodukter er alle blitt foreslått som behandlinger for strekkmerker, selv om det er lite medisinsk bevis som støtter effektiviteten av slike behandlinger.  Tross for dette anbefaler vi sterk å bruke  passelige hjemmeprodukter for å støtte klinisk behandlingen.  
 
På Apame klinikken behandler vi strekkemerker og andre arrdannelse med RF- nano fractional. Det er den nyste teknologi som har gitt gode resultater. Det er ekstrem viktig å bruke repareringskrem som vi lager på klinikken. Kremen  lages basert på ditt behov og skal ikke brukes av annen.  Vår spesialist tilsetter medisiner og ingrendienser som huden din trenger for å bygge seg opp igjen. 

Forebygging

Strekkmerker kan ikke alltid forhindres. Følgende trinn kan imidlertid bidra til å redusere risikoen:
 
  • Oppretthold en sunn vekt.
  • Unngå yo-yo slanking.
  • Spis et balansert kosthold rikt på vitaminer og mineraler. Forbruk av en passende mengde vitamin A og C kan hjelpe med å støtte huden, så vel som mineralene sink og silisium.
  • Sikt på sakte og gradvis vektøkning under graviditet.
  • Drikk seks til åtte glass vann hver dag.
  • Smøre huden med spesial krem og hudprodukter. Kontakt oss for mer veileddning. 

Kontakt oss i dag!

Akne arr

Akne arrdannelse kan noen ganger utvikle seg som en komplikasjon av kviser. Enhver type kviser kan føre til arrdannelse, men det er mer vanlig når de alvorligste type klump (knuter og cyster) sprenger og skader hud i nærheten.
 
Arr kan også oppstå hvis du plukker eller klemmer kvisene dine, så det er viktig å ikke gjøre dette.
 
Det er fire hovedtyper av kviser arr:
 
Ice pick arr – små, dype hull i overflaten på huden din som ser ut som huden har blitt punktert med en skarp gjenstand
rolling arr – forårsaket av bånd av arrvev som dannes under huden, noe som gir overflaten på huden et bølgende og ujevnt utseende
Boxcar arr – runde eller ovale fordypninger, eller kratre, i huden
Hypertrofisk arr- fortykket, bredt, ofte hevet arr som utvikler seg der huden blir skadet.
Akne arr er sta, og ingen behandling er best for alle. Ulike metoder kan bidra til å forbedre hudfargen din. Behandleren din kan foreslå en eller en kombinasjon av ulike behandlinger over lenger periode.  Jo flere behandlinger man foreta jo bedre resultat oppnår man.   
Kliniske behandlinger er ikke nok for seg selv. Det er viktig å kombinere behandlingen med hjemmeprodukter i hverdager. Gode hjemmeprodukter både reseptbelagt og reseptfri midler kan hjelpe til å støtte kliniske behandlingen.  
 
På  Apame  klinikken vil du få råd om behandlinger og individuell plan for behandlingen.