Pigmentering

Hva er mikropigmentering?

Mikropigmentering, også kjent som permanent makeup eller kosmetisk tatovering, er en kosmetisk prosedyre der pigmenter eller farger blir implantert i det øverste laget av huden for å forbedre eller forsterke utseendet. Dette kan omfatte områder som øyenbryn, øyelokk, lepper eller til og med områder som er rammet av håravfall, som hodebunnen.
Det er også behjelpelig til å endre utsende til Camouflage, arr eller hyperpigmentering som ikke behandles med dagens behandlingsmuligheter.

Når pigmenter redder din utseende!

For de som ønsker å redusere synligheten av arr, har mikropigmentering evnen til å bryte ned arrvevet og korrigere det med påføring av pigment som matcher hudtonen din, slik at arret blir mye mindre synlig.
For optimale resultater bør arr være minst ett år gamle og ha en blekere farge enn den omkringliggende huden. Individer med tap av hudfarge eller de som har vitiligo kan også dra nytte av repigmenteringsprosedyrer. Avhengig av størrelsen på området som skal tatoveres, kan det være nødvendig med flere prosedyrer for å oppnå det ønskede utseendet, selv om mange kunder ser betydelige resultater etter bare én prosedyre.
 
På Apame klinikken vil vi ta oss tid til å prate med deg om hva du ønsker å oppnå med prosedyrene, og nøye blande den nøyaktige riktige fargen som passer din hudtone ved hjelp av kun de høyeste kvalitetsblekkene.

Hva er prosedyren?

Scalp Micropigmentation (SMP) er en kosmetisk prosedyre som brukes til å simulere en hårvekst ved å injisere små pigmentpunkter i hodebunnen. Prosedyren utføres vanligvis av en spesialist eller en utøver som har spesialisert seg på SMP. Prosedyren kan grovt sett beskrives i følgende trinn:

1. Konsultasjon: Før selve behandlingen starter, gjennomføres en grundig konsultasjon. Under konsultasjonen vil utøveren diskutere dine forventninger, evaluere hodebunnen din, og sammen lage en behandlingsplan som passer best for deg.

2. Forberedelse: Før selve prosedyren begynner, forbereder utøveren hodebunnen din ved å rense den grundig for å fjerne olje, smuss og eventuelle produkter.

3. Design: Utøveren vil skissere det ønskede hårlinjemønsteret eller den ønskede skyggeleggingen på hodebunnen din ved hjelp av spesielle markeringsverktøy. Det kan være flere konsultasjoner og justeringer før du starter selve pigmenteringen for å sikre at du er fornøyd med det foreslåtte designet.

4. Pigmentering: Deretter begynner selve pigmenteringsprosessen. En spesialisert nål eller mikronål brukes til å injisere små mengder pigment i huden på hodebunnen. Disse pigmentpunktene etterligner utseendet på hårsekker og skaper illusjonen av en tettere hårvekst eller en ny hårline.

5. Lag på lag: Utøveren bygger gradvis opp pigmenteringen lag for lag for å oppnå ønsket farge og utseende. Dette kan ta flere økter avhengig av kompleksiteten i behandlingen og hvor tett og definert utseendet skal være.

6. Etterbehandling: Etter avsluttet prosedyre vil det være anbefalinger om etterbehandling, inkludert hvordan du skal ta vare på det behandlede området, unngå soleksponering og eventuelle andre spesifikke instruksjoner for å optimalisere helingsprosessen.

Hele SMP-prosessen kan ta flere timer, og antall økter som kreves, varierer avhengig av individuelle faktorer som hårtype, ønsket utseende og graden av hårtap eller tynning. Det er viktig å oppsøke en godt kvalifisert og erfaren utøver for å få de beste resultatene og for å sikre at prosedyren utføres på en trygg og effektiv måte.

Hva bør du forvente etter behandling?

 Etter en SMP-behandling kan du forvente følgende:

1. Rødhet og hevelse: Umiddelbart etter behandlingen kan det oppstå rødhet og litt hevelse på behandlingsområdet. Dette er vanligvis midlertidig og avtar vanligvis i løpet av noen dager.

2. Skorpedannelse: Hodebunnen kan danne små skorper på behandlingsstedet. Det er viktig å ikke plukke på disse skorpene da dette kan påvirke resultatet og forårsake arrdannelse.

3. Fading: Umiddelbart etter SMP-behandlingen kan fargen virke litt mørkere enn forventet. Etter hvert som huden leges, vil fargen gradvis avta og ligne mer på det ønskede resultatet.

4. Flere økter kan være nødvendig: Noen ganger krever SMP flere behandlinger for å oppnå det ønskede utseendet. Dette avhenger av individuelle faktorer som hårtype, hudtype og ønsket resultat.

5. Solbeskyttelse: Etter SMP-behandlingen er det viktig å beskytte hodebunnen mot direkte sollys, da UV-stråler kan påvirke fargen og helbredelsesprosessen negativt. Solbeskyttelse eller bruk av hodeplagg anbefales sterkt.

6. Oppfølging og vedlikehold: For å opprettholde resultatene av SMP-behandlingen, kan det være nødvendig med periodisk vedlikehold eller touch-ups. Dette vil avhenge av individuelle faktorer og hvor godt pigmentet holder seg over tid.

Det er viktig å følge anbefalingene fra din SMP-utøver for best mulig resultat og helbredelse etter behandlingen. Alltid konsultere og følge opp med din behandler hvis du har spørsmål eller bekymringer under helingsprosessen.

Hvor snart får jeg se resultater?

Etter en SMP-behandling kan du se umiddelbare resultater. Fargen og utseendet på hodebunnen vil være synlig rett etter at behandlingen er fullført. Imidlertid vil det endelige resultatet ikke være fullstendig synlig før huden har fått tid til å leges.

Umiddelbart etter behandlingen kan fargen virke litt mørkere enn ønsket, og det kan være hevelse og rødhet i området. Disse effektene avtar vanligvis i løpet av de første dagene til en uke etter behandlingen.

Det tar vanligvis noen uker til en måned for at huden skal leges fullstendig og for å få et klarere bilde av det endelige resultatet. I løpet av denne tiden vil pigmentet også stabilisere seg, og eventuelle skorper som dannes på behandlingsområdet, vil avta og falle av.

Det er viktig å være tålmodig og følge rådene fra din SMP-utøver for å sikre en sunn og vellykket helbredelsesprosess. På grunn av individuelle forskjeller i tilhelingshastighet og hudrespons, kan tiden det tar å se det endelige resultatet variere fra person til person.

Er det noen grunner til at jeg ikke kan ha behandlingen?

Selv om Scalp Micropigmentation (SMP) er en trygg og effektiv prosedyre for de fleste, er det noen tilfeller der det kan være kontraindisert eller mindre egnet for visse individer. Her er noen grunner til at en person kanskje ikke kan gjennomgå SMP-behandling:

1. Hudproblemer: Personen har alvorlige hudtilstander som for eksempel psoriasis, eksem eller alvorlige tilfeller av dermatitt på hodebunnen. Disse tilstandene kan påvirke helbredelsesprosessen og resultatene av SMP.

2. Allergier: Personen har allergier mot pigmentene som brukes under SMP-prosessen.

3. Aktive hudinfeksjoner: Hvis det er en pågående hudinfeksjon i hodebunnen, bør SMP-behandlingen utsettes til infeksjonen er fullstendig leget.

4. Graviditet eller amming: Det anbefales vanligvis ikke å gjennomgå kosmetiske prosedyrer som SMP under graviditet eller amming på grunn av mulige risikoer for både den gravide kvinnen og fosteret/barnet.

5. Blødningsforstyrrelser eller bruk av blodfortynnende medisiner: Dersom en person lider av blødningsforstyrrelser eller bruker medisiner som kan påvirke blodkoagulasjonen, kan dette øke risikoen for blødning under prosedyren.

6. Tidligere dårlige erfaringer med permanent makeup eller tatovering: Personer som har hatt dårlige erfaringer med lignende kosmetiske prosedyrer tidligere, kan være mindre egnet for SMP.

7. Lavt immunforsvar: Personer med svekket immunforsvar, for eksempel de som tar immundempende medisiner, lider av autoimmune sykdommer eller har en annen underliggende tilstand som påvirker immunsystemet, kan ha en høyere risiko for infeksjoner og komplikasjoner etter SMP-behandling. Dette kan også påvirke helbredelsesprosessen og utfallet av prosedyren.

8. Kreftbehandling: En person som gjennomgår kreftbehandling, for eksempel strålebehandling eller kjemoterapi, kan oppleve sensitivitet, tynnere hud og redusert evne til helbredelse. SMP-behandling kan være mer risikofylt for personer som gjennomgår aktiv kreftbehandling på grunn av disse forholdene.

I slike tilfeller er det avgjørende å konsultere med en lege eller en spesialist før man vurderer SMP-behandling. Legen vil kunne gi råd basert på individuelle helseforhold og anbefale om det er trygt å gjennomgå prosedyren. Sikkerhet og helse bør alltid prioriteres før kosmetiske inngrep, spesielt når det gjelder personer med underliggende helsemessige utfordringer.

Prisliste for 3 behandlinger.