Pigmentflekk

Hva er hyperpigmentering?
 
Hyperpigmentering skjer når huden produserer mer melanin, pigmentet som gir huden sin farge. Dette kan gjøre at flekker eller flekker i huden virker mørkere enn områdene rundt.
 
Hyperpigmentering er en vanlig hudtilstand. Det påvirker mennesker av alle hudtyper.
 
Noen former for hyperpigmentering, inkludert melasma og solflekker, er mer sannsynlig å påvirke hudens områder som blir utsatt for sol, inkludert ansikt, armer og ben.
 
Andre former for hyperpigmentering etter en skade eller hudbetennelse, for eksempel kutt, brannskader, kviser eller lupus. Disse kan forekomme hvor som helst på kroppen.
 
Å ha ekstra pigment i noen hudområder er vanligvis ufarlig, men kan noen ganger indikere en annen medisinsk tilstand.

Kontakt oss i dag!

Hvordan bli kvitt hyperpigmentering

Selv om hyperpigmentering er ufarlig, ønsker noen å bli kvitt den. Det er en rekke mulige behandlingsmetoder og hjemmemidler som folk kan prøve.
 
På Apame klinikken behandler vi pigmentflekk, melasma  med medisinske produkter. Dette er en 4 måneder behandlingsperiod mellom oktober til April hvor det er lite sol om dagen. d
For å forhindre hyperpigmentering, eller for å hindre at den blir mer fremtredende:
 
Unngå eksponering for solen. Bruk en solkrem med en SPF på 30 eller høyere for å beskytte huden og forhindre at hyperpigmentering blir mørkere.
Unngå å plukke på huden. For å forhindre at hyperpigmentering dannes etter en skade, unngå å plukke på flekker, skorper og kviser.
Folk kan prøve følgende behandlinger for å lette mørke flekker i huden og fjerne hyperpigmentering: