Miller og vorter

Hva er symptomene på milie?

Milie er små kuppelformede humper som vanligvis er hvite eller gule. De er vanligvis ikke kløende eller smertefulle. Imidlertid kan de forårsake ubehag for noen mennesker. Grove laken eller klær kan føre til at milie virker irritert og rød.
 
Cyster finnes vanligvis i ansiktet, leppene, øyelokkene og kinnene. Imidlertid kan de også finnes på andre deler av kroppen, for eksempel overkroppen eller kjønnsorganene.
 
De blir ofte forvekslet med en tilstand som heter Epstein perler. Denne tilstanden innebærer utseendet på ufarlige hvitgule cyster på tannkjøttet og munnen hos en nyfødt. Milie er også ofte unøyaktig referert til som “babyakne.”

Hvordan behandles milie?

Det er ingen behandling som er nødvendig for spedbarns-milie. Cyster vil vanligvis rydde opp i løpet av noen uker.
 
Hos eldre barn og voksne vil milie forsvinne i løpet av noen måneder. Hvis disse cyster forårsaker ubehag, er det behandlinger som kan være effektive i å eliminere dem er: 
 
Kryterapi: Flytende nitrogen fryser miliaen. Det er den mest brukte fjerningsmetoden.
Deroofing. En steril nål plukker ut innholdet i cysten.
Aktuelle retinoider. Disse kremene som inneholder A-vitamin hjelper med å eksfoliere huden din.
Kjemisk peeling. Kjemiske peeling får det første laget av huden til å flasse av, og avdekke ny hud.
Laser ablasjon. En liten laser fokuserer på de berørte områdene for å fjerne cyster.
Diatermi. Ekstrem varme ødelegger cyster.
 
På Apame klinikk bruker vi diatermi behandling hvor er mest effektiv. Vi bruker noe spesiell medisin for å forebygge gjennvekst.  

Kontakt oss i dag!

Vorter

Vorter er vanligvis små, grove, harde vekster som har samme farge som resten av huden. De resulterer vanligvis ikke i andre symptomer, bortsett fra når de er på bunnen av føttene, der de kan være smertefulle. Mens de vanligvis forekommer på hender og føtter, kan de også påvirke andre steder. En eller mange vorter kan vises. De er ikke kreftsyke. 
 
Vorter er forårsaket av infeksjon med en type humant papillomavirus (HPV). Faktorer som øker risikoen inkluderer bruk av offentlige dusjer, arbeid med kjøtt, eksem og et svakt immunforsvar. Viruset antas å komme inn i kroppen gjennom hud som er blitt skadet litt. En rekke typer finnes, inkludert “vanlige vorter”, plantarvorter, “filiform vorter” og kjønnsvorter. Kjønnsvorter er ofte seksuelt overført.

Årsaker og faktorer til vorter på foten

  • Noe som forårsaker trykk eller friksjon på huden.
  • Sko som er for stramme eller for høye hæler som forårsaker press.
  • Sko som er for løse og skaper friksjon.
  • Sokker som ikke passer.
  • Bruk sko uten sokker.
  • Gå barfot regelmessig.
  • Hyppige handlinger som å løpe eller gå i en bestemt retning
  • Alderdom
  • Mennesker som bruker verktøy uten hansker.
  • Knelende på gulvet eller legg albuene på bordet ofte.
Uten behandling løser de fleste typer vorter i måneder til år. En rekke behandlinger kan øke hastigheten på oppløsningen, inkludert salisylsyre påført huden og kryoterapi. Hos de som ellers er friske, resulterer de ikke vanligvis i vesentlige problemer. Behandling av kjønnsvorter er forskjellig fra andre typer.
 
Vorter er veldig vanlige, og de fleste blir smittet på et tidspunkt i livet. Antatt nåværende rate av ikke-kjønnsvorter blant befolkningen generelt er 1–13%. De er mer vanlig blant unge mennesker. Den estimerte frekvensen av kjønnsvorter hos seksuelt aktive kvinner er 12%. Vorter er beskrevet minst så langt tilbake som 400 f.Kr. av Hippokrates. 
 
Apame klinikk hjelper deg med å bli kvitt med vorter du har fått på hud overflaten.   For å få behandling av vorter på kjønnsorganer må du kontakte en gnykolog.