PRP

Hva er PRP og hvordan fungerer det?
PRP har blitt en svært etterspurt ikke-kirurgisk prosedyre for ansikts- og hudforyngelse. PRP-terapi er en behandling som bruker dine egne blodplater for å stimulere ny cellevekst, og hjelper til med å forbedre hudfarge, hudstruktur og gjenopprette tapt ansiktsvolum.
 
Blodet ditt består hovedsakelig av fire komponenter; røde blodlegemer, hvite blodlegemer, plasmaet og blodplatene. Vi tar blodet ditt og snurrer det i en sentrifuge, som gjør det mulig å separere blodcellene fra plasma og blodplater. Dette blir deretter injisert på nytt i huden for å stimulere kollagen og nye hudceller. PRP utnytter de gunstige funksjonene til pasientens egne blodplater, og det er derfor ingen risiko for allergi eller avvisning av behandlingen.

Når dine egne celler hjelper deg

PRP kan også med hell brukes til å behandle tynnende hår og hårtap, spesielt mannlig skallethet. Det er viktig å starte behandlingen tidlig, og om du er en passende kandidat vil bli bestemt under konsultasjonen.

Hva er prosedyren?

Avhengig av hvor mange områder du vil bli behandlet, vil det bli tatt blodvolum. Dette er vanligvis mellom 10 til 30 ml. Blodet ditt blir deretter plassert i en centifuge i rundt 8-10 minutter. Når cellene dine har skilt seg, blir de rike blodplatene ekstrahert og injisert i huden der forespørsel forynges.

Hva bør du forvente etter behandling?

De fleste vil oppleve litt mild til moderat hevelse i området for behandling, rødhet eller varme, som alle er vanlige bivirkninger og er en del av aktiveringen av blodplatene dine. Fordi et volum med væske må administreres, er hevelse uunngåelig. Blåmerker kan oppstå og det kan ta flere dager å forsvinne.

Hvor snart får jeg se resultater?

De fleste pasienter vil trenge tre behandlinger med fire til seks ukers mellomrom. Det første folk legger merke til er en forbedring i hudturgor og elastisitet. Kollagenproduksjonen kan ta opptil tre måneder å skje, og resultatene kan variere avhengig av individet. Fordi det injiserte produktet er 100% ditt eget, kan faktorer som røyking, stress og sykdom påvirke resultatene. En serie på tre behandlinger kan gi resultater i opptil to år.

Er det noen grunner til at jeg ikke kan ha PRP-terapi?

I likhet med de fleste kosmetiske prosedyrer er kvinner som er gravide, ammer eller prøver å bli gravid ikke egnede kandidater. Denne behandlingen anbefales ikke hos personer som har antikoagulasjonsbehandling, autoimmune tilstander, har fått noen form for kreft eller som har visse implantater i behandlingsområdet. Din fortid og nåværende sykehistorie, samt din tidligere kosmetiske historie vil bli vurdert for å bestemme din egnethet.